Kinderen en Bars® 


Wat als kinderen veel bewuster zijn dan wij nu erkennen?

De Bars® is een 'touch point therapie' die het denken stil maakt, je terug brengt in balans en meer gemak, rust en een gevoel van welzijn creëert, dat vergelijkbaar is met een massage of meditatie, maar dan nog veel meer.

Nadat hun bars zijn gelopen, zijn veel kinderen gelukkiger, voelen zich beter en doen het veel beter op school en thuis. Tijden die vroeger moeilijk waren, verliezen meestal hun lading en zijn veel gemakkelijker te manoeuvreren. In feite vragen veel kinderen en tieners hun ouders om hun bars te runnen ... "wil je dat ding op mijn hoofd doen?"

Er is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Bij kinderen kan Bars helpen bij:

– ADHD/ADD/HSP
– PPD/NOS
– Asperger
– Faalangst
– Hechtingsproblemen
– Pubertijdsproblemen 

Ik heb een enorme drive om ouders en iedereen die met kinderen werkt bewust te maken van de innerlijke wijsheid en bewustzijn van kinderen. 
Ik wil kinderen de juiste aandacht en credits geven die ze verdienen.

Voor informatie over Bars, kijk hier.

Ik ben gestart met het geven van Bars® sessies in mijn praktijk, voor ouders en kinderen. Ook vinden kinderen het vaak heel erg leuk om aan de Classes deel te nemen. Wil je hier meer informatie over ontvangen, neem dan svp contact op.

"What if children are much more aware than they are given credits for?"

Mijn grote passie is om voor kinderen meer rust, plezier, ontspanning te creëren. Dit doe ik o.a. door te werken met de tools van Access Consciousness. Het is heel bijzonder om te zien en te ervaren wat voor effect bijvoorbeeld Access Bars op kinderen hebben. Graag wil ik dit als een positieve olievlek onder scholen, kinderen, leraren en ouders verspreiden in Nederland & over de grenzen. 

Dain & Gary hebben een healingstechniek gecreëerd genaamd  Access Consciousness Bars®, dat het lichaam en de mind toestaat om kompleet te ontspannen en spontaniteit en creativiteit laat toenemen in je leven.

Ze werken onvermoeibaar en reizen de hele wereld over om deze technieken aan andere te leren.  

Wat zijn access bars?

Door 32 punten op het hoofd zachtjes aan te raken terwijl je ontspannen ligt, wordt je systeem opgeruimd van overtuigingen die je in de weg zitten en wordt er losgelaten wat je belemmert om te kunnen ontvangen wat je eigenlijk wenst. Zo kan de energie weer vrij stromen waardoor je makkelijker gedragspatronen kunt doorbreken en andere keuzes kunt maken. Hier hoef je op dat moment niet bewust mee bezig te zijn en je kunt heerlijk genieten van de stilte en het moment voor jezelf. Wil je wel graag iets delen of praten over wat je bezighoudt, dan is dat ook helemaal goed tijdens de sessie.

Tijdens en direct na de behandeling kun je al meer rust en ontspanning voelen, vergelijkbaar met het effect van een massage, en dit kan tot 3 à 4 weken daarna doorwerken. Bij kinderen duurt de behandeling ongeveer 30 minuten.

Pilot Turijn

Recentelijk is er in Turijn gedurende 8 weken een pilot gehouden onder kinderen van een basisschool. Het ging hier om 70 kinderen in de leeftijd van 7/8 jaar. Na afloop van de 8 weken waarin ze wekelijks een bars ontvingen, heeft er een evaluatie plaatsgevonden met de leraren, kinderen en ouders. Het was zo een vreugde om de kinderen zo gelukkig en vrolijk te zien. Het was levensveranderend voor ze!

 • Hoe werkt het

  De Bars®' is een 'touch point therapie' die het denken stil maakt, je terug brengt in balans en meer gemak, rust en een gevoel van welzijn creëert, dat vergelijkbaar is met een massage of meditatie, maar dan nog veel meer. • Voordelen

  Nadat hun bars zijn gelopen, zijn veel kinderen gelukkiger, voelen zich beter en doen het veel beter op school en thuis. Tijden die vroeger moeilijk waren, verliezen meestal hun lading en zijn veel gemakkelijker te manoeuvreren. In feite vragen veel kinderen en tieners hun ouders om hun bars te runnen ... "wil je dat ding op mijn hoofd doen?"

 • Wetenschappelijk

  Dr. Fannin, neurowetenschapper en directeur van ‘Center for Cognitive Enhancement’ over zijn eerste ervaring met de Access Bars: “Ik verwerkte de data in elke mogelijke vorm die ik kon en de boodschap was helder, dit is een buitengewone verandering die plaatsvindt”. Vervolgens ontving ik zelf de Bars en na de sessie was “de mate van helderheid in mijn leven simpelweg fantastisch”.

 • Ervaring na een bars class

  Onze zoon is super veranderd!!!

  Echt ik ben jou ZOOOO DANKBAAR!

  Hij is heel rustig, hij luistert en slaapt heel goed, heel deze week geen 1x conflict gehad met de juf of klassegenootjes. Hij speelt nu goed met kindjes buiten zonder ruzie?? Zo wonderbaarlijk!

Scholen

Mijn aanbod

 • Een eenmalige pilot onder kinderen en/ of docenten door facilitators van Access Consciousness. Ervaar het! Grote kans dat dit naar meer smaakt…..
 • Een pilot van meerdere weken onder een grote groep kinderen door facilitators van Access Consciousness. Het kunnen kinderen zijn van diverse leeftijden. Na afloop zal er een evaluatie plaatsvinden met kinderen, docenten en ouders. In onderling overleg wordt afgestemd hoe lang de pilot zal duren en hoe hier verder precieze invulling aan zal worden gegeven. 
 • Het opleiden van kinderen zodat ze zelf de bars bij elkaar kunnen runnen of bij familie en vriendjes en vriendinnetjes. Hoe mooi zou het zijn als het geven van de bars de normaalste zaak van de wereld zou worden. En ze binnen 10-20 minuten weer rust in elkaars hoofd en lijf kunnen creëren. 
 • Het opleiden van docenten (in 1 dag) zodat ze de bars bij elkaar kunnen runnen. Hoe simpel kan het zijn? Na een sessie kan je leven al veranderen, maar hoe vaker je je Bars laat runnen, hoe meer je loslaat. Je gaat beseffen hoeveel moeite het eigenlijk kost om te functioneren vanuit gedachten, gevoelens en emoties. Je zal je ook bewust worden van de mogelijkheid om te functioneren vanuit waarnemen, weten, zijn en ontvangen. Je kan dus helemaal zelf bepalen hoe vaak je een Bars sessie neemt of aan elkaar geeft. 
 • Het opleiden van ouders – samen met hun kinderen – in 1 dag zodat ouders en kinderen bij elkaar de Bars kunnen geven. Als ouder ben je altijd op zoek naar manieren om het leven nog prettiger te maken dan het al is. Wij geloven erin dat je als ouder een hele belangrijke rol vervult binnen het gezin. Kinderen kunnen sterk reageren op ouders als ze zich onrustig en/of gestrest voelen. Als je als ouder minder lekker in je vel zit, dan merk je dat ook vaak terug aan je kinderen. Het hangt dan als het ware in energie in huis. Wij nodigen ouders aan om aan zichzelf te werken en zo een fijne energie om hen heen te creëren ten behoeve van henzelf maar ook voor hun kinderen en anderen om hun heen.

Leraren

Even niets! Detox your mind!

Er moet steeds meer, ook in het basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Elk jaar komen er dingen bij die je er als docent nog ‘even’ bij moet doen. Nou is druk zijn niet erg, maar dan moet er wel tijd zijn om af entoe goed te ontspannen. Ook in de klas. Sterker nog, mèt de klas. Want ook kinderen hebben behoefte aan ontspanning met hun steeds voller wordende agenda’s.

Ontspannen kan op talloze manieren. Tijdens een dagelijkse voorleesmoment bijvoorbeeld. Of natuurlijk in het speelkwartier. Een bijzondere ontwikkeling is dat steeds meer scholen kiezen voor alternatieve manieren om ontspanning te bieden. Een Access Bars is hier perfect voor. Het is rustgevend  voor zowel de bars gever als de bars nemer. 

Ook als docent kun je verder kennismaken met de tools van access conscioussness. Je kunt in 1 dag worden opgeleid om leerling(en), collega’s, familie of vrienden een bars sessie te geven.

Kids

 • Gun je kinderen meer rust in het hoofd?
 • Merk je dat de schooldagen best intensief zijn voor kinderen?
 • Lijken kinderen soms wat rusteloos/onrustig?
 • Zijn kinderen gelukkig met zichzelf?
 • Ervaren kinderen slaapproblemen door overprikkeling?
 • Wil je dat kinderen met (nog meer) plezier in het leven staan?
 • Zoek je een manier om het leren te vergemakkelijken?
 • Wil je graag zien dat kinderen minder snel gefrustreerd raken?
 • Hebben kinderen het even zwaar om wat voor reden dan ook?
 • enz, enz… 

Wat je ook graag wil geven aan kinderen, of waar je hem/ haar ook graag bij wil helpen, met Access Bars gaat de energie naar de plekken waar het (on)bewust het hardst nodig is bij kinderen en het voert de spanningen af die kinderen het meest op dat moment in de weg zitten. Access BARS is een mooie manier om een eventuele bijna overlopende emmer of al overlopende emmer te legen. Met Access BARS kun je weg gooien/gieten wat geen functie meer heeft en/of geen nut meer heeft. Opgeruimd staat netjes!

Nadat hun bars zijn gelopen, zijn veel kinderen gelukkiger, voelen zich beter en doen het veel beter op school en thuis. Ze hebben de neiging om beter te slapen, beter met leeftijdsgenoten om te gaan, minder problemen te krijgen, meer speeldata te hebben, minder driftbuien en uitbarstingen te hebben en als ze dat doen, duren ze niet zo lang. Tijden die moeilijk waren – ochtenden, avonden, huiswerk, klusjes – verliezen meestal hun lading en zijn veel gemakkelijker te manoeuvreren. In feite vragen veel kinderen en tieners hun ouders om hun bar te runnen … “Mama, wil je dat ding op mijn hoofd doen?”

Ook baby’s, peuters en kleuters kunnen en mogen een Access Bars behandeling ontvangen,  denk dan aan bijvoorbeeld;

 • huilbaby’s,
 • niet lekker in hun vel zitten,
 • slecht slapen,
 • onrustig, over actief zijn,
 • slecht luisteren,
 • driftig, vaak boos zijn,
 • trauma,
 • adoptie
 • en anderen.

Een behandeling kan zelfs gedaan worden als zij televisie kijken. Ook kunnen kinderen vaak zelf vertellen wanneer ieder punt voldoende aandacht heeft gehad. Bij baby’s gaat een behandeling zelfs nog sneller.

Bij oudere kinderen kan Bars helpen bij:
– ADHD
– PPD/NOS
– Asperger
– Faalangst
– Hechtingsproblemen
– Pubertijdsproblemen

Steeds meer mensen met ADHD gebruiken alternatieven methoden zoals Access Bars voor zijn of haar medicatie.

Ouders

Kun je je voorstellen hoe het zou zijn om bewuste kinderen op te voeden? Zou het niet verbazingwekkend zijn als je de ruimte zou creëren waardoor je kinderen hun potentieel kunnen ontketenen en de beperkingen doorbreken die ze vasthouden, en jij, terug? Om het gemak, de vreugde en de glorie te scheppen in alles wat ze doen en om hen in staat te stellen om bewust de leiding te nemen over hun eigen leven?

Conventioneel opvoeden is vaak gebaseerd op een filosofie die ouders aanmoedigt te stoppen met luisteren naar wat ze instinctief weten. Wat als alleen jij en je kind weten wat het beste werkt voor jou? Bewust ouderschap, in plaats van zich te concentreren op het veranderen van het gedrag van kinderen, gaat daarentegen over het ouderschap vanuit een nieuwe plaats van bewust gewaarzijn. En dit kan verbazingwekkende positieve effecten hebben op de betrokken kinderen!

Wat als je niet hoefde in te kopen wat de experts zeggen? Of laten de oordelen en opvattingen van andere mensen over ouderschap je beïnvloeden? Wat als je het weet? Stel dat je jouw kinderen ook in staat zou stellen hun kennis en bewustzijn te gebruiken om een ​​leven te creëren dat zij wensen? Zou dat makkelijker zijn dan ze proberen te beheersen en beschermen? Wat als bewustzijn de grootste bescherming is?

Opleidingen

Ben je docente, moeder, vader, verzorger, opa, oma, broer of zus etc en wil je bars leren om dit aan anderen te geven dit kan! 

Maureen Lassooij geeft regelmatig een eendagsopleiding waarin je dit kunt leren. 

Data 

De opleiding zal op de volgende data in 2020 plaatsvinden, locatie volgt: 

- data in overleg.

 

In overleg kan een class op een andere locatie worden gegeven en tijdens schoolvakanties kan er in overleg ook altijd een opleidingsdag worden gepland.

Hoe zit de class eruit?

Je leert alles over waar je de Access Bars op het hoofd kunt vinden, hoe de posities van de handen zijn, en je geeft 2 sessies en ontvangt 2 sessies.

Je krijgt uitleg over Access Consciousness en de clearingstatement plus we kijken samen naar een video van Gary Douglas en dr. Dain Heer (grondleggers van Access Consciousness) waarin zij basis uitleg geven. We gaan vrij snel in tweetallen aan de slag, door te doen, ga je het goed onder de knie krijgen en wordt alles duidelijk. Alle vragen die naar boven komen, kunnen tijdens de dag worden gesteld en na afloop van de class. 

Je ontvangt aan het begin van de dag een duidelijke en uitgebreide handleiding en een headchart waarop alle energiepunten nauwkeurig aangeduid worden. Deze informatie heb je dan altijd beschikbaar om zelf nog eens na te lezen en om zelf voortaan sessies te kunnen geven.

Verder is het vooral de bedoeling om alle informatie en ervaringen met een open blik te ondergaan en om te ontvangen & te genieten!

Class prijs: €300,00 (€ 150,00 bij herhaling en voor 16-18 jarigen. Gratis voor kinderen van 15 jaar en jonger).

Mensen met een eigen praktijk en of bedrijf kunnen deze kosten 100% aftrekken als coaching- en of opleidingskosten. 

Aanmelden kan via info@accessjoy.nl

Access BARS opleidingen door Access Joy zijn door het KTNO geaccrediteerd voor therapeuten als bijscholing voor verschillende beroepsverenigingen voor 1 studiepunt (K9528).

Wetenschappelijk bewijs

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte.

Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen.

Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta).  Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

In bovenstaand filmpje introduceert neuroloog en neurowetenschapper Dr. Jeffrey L. Fanin zijn onderzoek naar de werking van Access Consciousness.

Filmpjes

Access Body Process

Bodyprocessen zijn dat wat het lichaam aanzet op de weg naar heelheid. We worden als het ware heel geboren en gedurende ons leven wijken we daar vanaf door allerlei invloeden zoals voeding, gedachten, gevoelens, emoties ,5g straling. Dat brengt ons letterlijk van ons pad af en dan wordt ons lichaam ziek en takelt het af. Onze lichamen zijn continu op zoek naar heelheid en de bodyprocessen zoeken weer de heelheid en de wijsheid van het lichaam, wat het lichaam eigenlijk al wel weet.

Je zet het in op celniveau. Iedere cel weet eigenlijk wel wie hij is en zoekt dat. Door de handen op iemand lichaam te leggen verander je ook de materie die op zoek is naar heelhuid. Eigenlijk zeg je tegen het lichaam dat het er gewoon mag zijn. En dat is wat de bodyprocessen doen en daarom is het ook zo ontspannend. In ontspanning laten we heel veel los wat eigenlijk niet van ons is en dan is er veel meer kans op heelheid en heelzijn. .Zo zoeken de lichamen continu heelheid en de bodyprocessen zijn daar een hele grote schakel in. 

Een sessie met lichaamsprocessen wordt geheel op het individu, uniek afgestemd. Afhankelijke van de vraag of het probleem wordt er een bijpassend lichaamsproces of een combinatie daarvan gekozen. Je ligt daarbij 60 tot 90 minuten (afhankelijk van het proces) aangekleed op een behandeltafel. ​

Er zijn lichaamsprocessen voor:

 • versterking van het immuunsysteem
 • disbalans in of ongemak met het lichaam
 • uit verbinding met je lichaam zijn
 • slaapproblemen
 • trauma/ PTSS
 • pijnen in het lichaam
 • huidproblemen
 • spijsverteringsproblemen
 • ademhalingsproblemen
 • pijn na een val
 • hersenschudding
 • littekenweefsel
 • en nog heel veel meer

Zie hieronder een film over de effecten van bodyprocessen van Dr. Jackie Bell

FAQ

Welke resultaten kan ik verwachten nadat ik een Bars sessie heb ontvangen?

De meest gemelde resultaten zijn:

 • je innerlijke rust neemt toe,
  • je slaapt beter,
  • je hebt meer energie,
  • je staat soepeler in het leven en het ‘leven’ gaat allemaal makkelijker.

Maar iedere Access BARS® sessie is anders.

Hoe lang blijft het effect van Bars merk/voelbaar?

De meest spectaculaire effecten merk je meestal in de 2de tot 4de week na je behandeling. Na de eerste behandeling staan de BARS “aan” en blijven ze doorlopen.

Bij iedere volgende behandeling zul je merken dat het effect nog intenser is.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is geheel aan jou. Hoe fijn wil jij je voelen? Hoe gemakkelijk wil jij je leven hebben?

In ieder geval is het aan te raden om in de volgende situaties je te laten behandelen:

 • als je je mopperig of gestresst voelt,
 • als de ervaringen in je leven hierom vragen.
 • Bij shock, schrik, trauma of
 • Bij energetische verschuivingen

De meeste mensen willen minimaal iedere week hun Bars laten doen.

Wie heeft er baat bij het ontvangen van Bars?

Voor een ieder die belangstelling heeft voor verandering en verbetering van hun leven. Sommigen zullen de waarde van ontspanning niet zien en het een verspilling van tijd vinden maar anderen zullen slimmer zijn.

Kunnen kinderen & baby's Access Bars® ontvangen?

Ja, absoluut! Kinderen & baby's hebben er fenomenaal veel baat bij. O.a. beter slapen, minder huilen en meer rust. De behandeltijd van de Bars is bij kinderen veel korter, omdat het erg snel aanslaat. Een behandeling kan zelfs gedaan worden als zij televisie kijken. Ook kunnen kinderen vaak zelf vertellen wanneer ieder punt voldoende aandacht heeft gehad. Bij baby’s gaat een behandeling zelfs nog sneller.

Hoe lang duurt een Access Bars® sessie?

Bij volwassenen duurt een volledige behandeling 60 tot 90 minuten. Het kan variëren. Bij kinderen en baby’s aanzienlijk korter. Ik volg de energie van het kind.

Wat zijn de lange-termijn effecten van het laten nalopen van je Bars?

De meeste mensen die de Bars hebben laten doen geven aan dat hun leven steeds beter en gemakkelijker verloopt.

Moet je de Bars meer dan eens laten doen?

Access Bars zijn een keuze. Jij hoeft helemaal niets. Mensen die de meeste baat hebben van Bars zijn de mensen die het vaker hebben laten doen. Het is jouw keuze.

Heeft Access Bars® effect op mentale of psychologische problemen?

Veel mensen met psychologische of mentale problemen hadden de ervaring dat ze ‘per ongeluk’ dus zonder opzet bleken hun medicijnen te vergeten en signaleerden ongelofelijke veranderingen in hun problematiek. Maar vanzelfsprekend adviseer ik je met klem je arts te consulteren voordat je stopt met medicijnen.

Kan Access Bars® iets of iemand kwaad doen?

Beslist niet. Bars kan ook niet verkeerd gegeven worden.

Is er iemand die zijn Bars niet zou moeten laten doen?

Alleen degenen die er geen zin of interesse in hebben. Er zijn geen contra-indicaties.

Hoe weet je wat de effecten van het ontvangen van Bars op jou zullen zijn?

Dat weet je niet. Iedere Bars-sessie is anders. Het is vooraf niet mogelijk om voor jou te voorspellen wat er zal gebeuren. Het minimale effect is dat je je zult voelen alsof je een heerlijke massage hebt gehad.

Kan Bars je fysieke klachten genezen?

De Bars bevorderen bewustzijn, wat dus alles kan veranderen. Sommige fysieke klachten veranderen. Veel klachten en pijnen van velerlei aa

Dat is heel persoonlijk en van tevoren niet te zeggen. Iedereen is anders. De symptomen of ziektes verdwijnen als jij en je lichaam eraan toe zijn om de overwegingen, die de ongewenste fysieke conditie op zijn plaats houden, los te laten. We hebben het dan over: gedachten, gevoelens, emoties, overtuigingen, beslissingen, oordelen uit welke leven dan ook. Overigens gebeurt dit niet op bewust niveau, maar op onbewust niveau...

Elke volgende sessie versterkt wel het effect en is daardoor nog intenser.

Is 1 sessie voldoende of kan ik het laten herhalen?

Wanneer je er maar zin in hebt om je supergoed te voelen! Mensen die de BARS al langer hebben laten doen, laten het 1x in de 4 weken doen. Met zo nu en dan een extra sessie als ze een lastige dag hebben of als ze humeurig zijn.

Moet ik liggen tijdens de behandeling of kan het ook zittend?

Liggen is niet vereist. Het bevordert de ontspanning voor de ontvanger evenals het gemak en comfort voor de gever. Een massagetafel of een luie fauteuil zijn beiden prima als het voor beide partijen maar relaxt is.

Is de behandeling met kleren aan?

Ja. Tijdens de behandeling houd je je kleren aan. Alleen de schoenen gaan uit. Het is wel prettig om warme sokken mee te nemen en geen strakke kleding te dragen. Zo kun je je beter ontspannen en krijg je geen koude voeten.